Isolatie

dakdekkersbedrijf

Excellent Roofing is een ervaren dakdekkersbedrijf uit Amsterdam. We hebben ruime ervaring met verschillende soorten dakbedekking. 

We werken o.a. met bitumen, EPDM en pannendaken. Voor elk soort dak hebben we de juiste oplossing. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een plat dak, een pannendak of zelfs een dak van een tuinhuis. 

Wij maken graag een scherpe offerte op maat. Via de bovenstaande knop 'offerte aanvragen' vraagt u snel en gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan.

Contacteer ons gemakkelijk

Heb je een vraag? Die beantwoorden wij graag!
In het geval van een daklekkage die met spoed verholpen moet worden, kun je via WhatsApp en telefoon 24/7 contact met ons opnemen. 

Dakisolatie

Bij Excellent Roofing beseffen wij hoe belangrijk jouw dak is. Immers, onder je dak vindt jouw dagelijkse leven plaats en alleen het beste is goed genoeg volgens ons! Des te vervelender als je 30% van al jouw warmte laat verdwijnen door een dak dat niet geïsoleerd is. Door je dak te isoleren behoud je warmte, bespaar je op je energierekening en ben je milieubewust bezig. Excellent Roofing kan je hierbij van dienst zijn!

Waarom dakisolatie plaatsen

Besparing energiekosten: omdat warme lucht van nature stijgt, kan een huis tot wel 30% van alle warmte verliezen. Dit betekent dat er meer moet worden gestookt om een aangename temperatuur in je woning te behouden. Voor een gemiddelde hoekwoning kun je per jaar €650 besparen op je energierekening door je dak te laten isoleren.
Aangenamer wonen: dakisolatie houdt niet alleen de warmte binnen, maar houdt de kou van buitenaf ook tegen. Dit is vooral prettig voor degene die op zolder slaapt! Daarnaast draagt het isoleren van je dak positief bij aan de waarde van je woning. Dit is voor de lange termijn een extra prettige bijkomstigheid.
Milieubewust: door minder te stoken, stoot je minder broeikasgassen uit omdat je minder gas verbruikt. Moeder Aarde zal je extra dankbaar zijn na het plaatsen van dakisolatie!

Kostenbesparing

Om te kunnen bepalen wat de huidige situatie van jouw dak met betrekking tot isolatie is, zal Excellent Roofing eerst de Rc-waarde van het dak moeten bepalen. Rc-waarde staat voor Resistance Construction en geeft de thermische weerstand van het dak aan. Hoe hoger dit getal, hoe beter het dak geïsoleerd is. Excellent Roofing komt graag bij je langs om deze waarde te bepalen en indien nodig een plan op te stellen om de Rc-waarde te verhogen.

Bij een Rc-waarde van 4 mogen we spreken van goede isolatie. Volgens Milieu Centraal bereik je bij een hoekwoning waarvan het schuine dak geïsoleerd wordt een jaarlijkse besparing van €650 op de energierekening. Dit betekent dat een eenmalige investering in dakisolatie kan leiden tot een flinke jaarlijks terugkerende besparing! Op de website van Milieu Centraal kun je met behulp van de online rekentool berekenen hoeveel winst je behaalt op de lange termijn.

Kosten dakisolatie plaatsen

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de huidige isolatiewaarde van je dak. Hierbij geeft de Rd-waarde de isolatiewaarde van het gebruikte isolatiemateriaal aan. De keuze voor een bepaalde Rd-waarde is afhankelijk van de huidige Rc-waarde van je dak en je gewenste Rc-waarde.

Wij van Excellent Roofing denken graag mee op het gebied van kostenbesparing. Om die reden zetten wij een aantal kostenbesparende mogelijkheden voor je op een rij:
1) Als particulier zijnde heb je recht op een subsidie voor het isoleren van je woning. Daarnaast kan de Vereniging van Eigenaren een subsidie aanvragen. Voor meer informatie over deze subsidie, zie hier.
2) Heb je nog geen woning maar ben je wel van plan om te kopen? Bij het afsluiten van je hypotheek mag je extra geld lenen voor energiebesparende maatregelen. Voor meer informatie hierover, zie hier.  
3) Sommige gemeenten geven extra subsidie voor energiebesparende maatregelen. Hier kun je controleren of jij daarvoor in aanmerking komt.

Wat kan Excellent Roofing doen

Schuin dak isoleren: een schuin dak kan zowel van binnen als van buiten worden geïsoleerd. Om het isoleren succesvol te laten zijn, gaan wij van Excellent Roofing graag eerst in gesprek met jou over je wensen voor de zolder. De functie van de zolder is namelijk van belang voor het bepalen van de juiste isolatiemethode. Excellent Roofing kan op 4 manieren een schuin dak isoleren:  
1) Binnenkant van het dak isoleren.
2) Dakpannen eraf, isolatiemateriaal bovenop je dak en de dakpannen er weer op.
3) Isolatiemateriaal onder de dakpannen spuiten of blazen.
4) Zoldervloer isoleren: dit is geschikt als je de zolder enkel als opbergruimte gebruikt. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de zolder kunt afsluiten met een deur of luik, anders heeft isoleren van de zoldervloer helaas weinig zin.

Plat dak isoleren: een plat dak kan op verschillende manier geïsoleerd worden. Hierbij is het belangrijk dat dit door ervaren dakdekkers gedaan wordt om rottend dakhout of schimmel te voorkomen. Excellent Roofing kan op 2 manieren een plat dak isoleren:
1) Dakisolatieplaten onder de dakbedekking: hierbij ontstaat de beste isolatie doordat wij eerst de dakbedekking weghalen. Op het platte dak plaatsen wij isolatieplaten, hierop komt er waterdicht materiaal en uiteindelijk plaatsen wij een nieuwe laag dakbedekking zoals bitumen of EPDM.
2) Dakisolatieplaten op de dakbedekking: hierbij laten wij de bestaande dakbedekking, zoals bitumen of EPDM, liggen en plaatsen wij de drukvaste en waterbestendige isolatieplaten erbovenop. Dit levert minder goede isolatie op en is alleen mogelijk als de bestaande dakbedekking nog in orde is. Excellent Roofing controleert graag de huidige situatie van je dak zodat er een efficiënte plan van aanpak kan worden opgesteld.

Keuze isolatiemateriaal: het kiezen van de juiste isolatiemateriaal is afhankelijk van je huidige Rc-waarde, je gewenste Rc-waarde en de constructie van je dak. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn: EPS parels, PUR, PIR en glaswol. 

Als dakdekker in Amsterdam en omstreken met jarenlange ervaring bestaat er voor ons geen dak die we niet kunnen isoleren! Zoals je kunt lezen is er veel om over na te denken met betrekking tot het isoleren van je dak. Wij van Excellent Roofing willen jou graag bijstaan bij het bedenken van de juiste methode, zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je woning en de extra besparingen! Ben jij er klaar voor om je dak zo goed mogelijk te isoleren?

Neem dan contact met ons op!

 

Bedrijfsgegevens

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 17:00
Dinsdag: 9:00 - 17:00
Woensdag: 9:00 - 17:00
Donderdag: 9:00 - 17:00
Vrijdag: 9:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Onze dakdekkers werken efficiënt, en zorgen altijd voor een eindresultaat van hoge kwaliteit.