Groendak

dakdekkersbedrijf

Excellent Roofing is een ervaren dakdekkersbedrijf uit Amsterdam. We hebben ruime ervaring met verschillende soorten dakbedekking. 

We werken o.a. met bitumen, EPDM en pannendaken. Voor elk soort dak hebben we de juiste oplossing. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een plat dak, een pannendak of zelfs een dak van een tuinhuis. 

Wij maken graag een scherpe offerte op maat. Via de bovenstaande knop 'offerte aanvragen' vraagt u snel en gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan.

Contacteer ons gemakkelijk

Heb je een vraag? Die beantwoorden wij graag!
In het geval van een daklekkage die met spoed verholpen moet worden, kun je via WhatsApp en telefoon 24/7 contact met ons opnemen. 

Groendak

Bij Excellent Roofing beseffen wij hoe belangrijk jouw dak is. Immers, onder je dak vindt jouw dagelijkse leven plaats en alleen het beste is goed genoeg volgens ons! Tegenwoordig beseffen we steeds meer hoe belangrijk het is om duurzamer te gaan leven en wonen.  Door een groendak aan te laten leggen kun je op verschillende manieren jouw steentje bijdragen aan flora en fauna. Wil je ook een duurzame en prettige leefomgeving creëren voor jezelf en de generaties na jou? Excellent Roofing kan je hierbij van dienst zijn!

Wat is een groendak

Het is inmiddels een heuse trend geworden; groendaken! Dit zijn prachtige daken waarop vegetatie groeit. Inmiddels kiezen veel steden er bewust voor om op de daken van grote gebouwen zulke groendaken aan te leggen. In sommige gevallen bestaan deze immense groendaken uit allerlei verschillende soorten planten en boompjes.

Desondanks is niet iedere soort plant geschikt voor een groendak. Er moet namelijk rekening worden gehouden met het feit dat de beplanting niet te zwaar is voor het (onder)dak. Daarnaast is het belangrijk dat de gekozen plant tegen hoge temperaturen bestand is, aangezien een dak erg warm kan worden.

De groendaken die de ervaren dakdekkers van Excellent Roofing kunnen aanleggen voor je bestaan grotendeels uit vetplantjes, zoals sedum, en andere lichte planten zoals kruiden en kleine bloemen. Zoals je misschien al weet zijn vetplantjes erg licht en kunnen zij goed tegen (extreme) hitte. Dit maakt ze erg geschikt voor groendaken!

Waarom een groendak

Vele mogelijkheden: een groendak kan op zowel hellende als platte daken worden aangelegd. Hierbij kunnen de ervaren dakdekkers van Excellent Roofing zelfs een groendak realiseren op bijvoorbeeld uw aanbouw of dak van uw schuur. Neem vrijblijvend contact met ons op om te informeren naar alle mogelijkheden!
Ondersteunt biodiversiteit in je directe omgeving: een groendak trekt vele soorten insecten aan. Deze insecten kunnen nectar en stuifmeel halen uit de vetplanten en dit vergroot hun overlevingskans. In de zomer kun je genieten van alle vrolijke vlinders die rondom je dak vliegen, maar ook met een gerust hart slapen wetende dat je de met uitsterven bedreigde bijen een kans op een langer leven geeft!
Milieubewust: de negatieve gevolgen van klimaatverandering zijn inmiddels bij iedereen bekend. Het is daarom belangrijk dat iedereen zijn best doet om volledige uitputting van de aarde tegen te gaan. Een groendak kan hierbij de ideale uitkomst zijn omdat het geen enkele inspanning van je vereist! Traditionele daken bestaan merendeels uit materialen die veel warmte vasthouden. Hierdoor stijgt de temperatuur en wordt alles verder opgewarmd. Een groendak daarentegen stoot deze warmte af en geeft het terug aan de natuur. Hierdoor kunnen groendaken helpen bij het tegengaan van de klimaatverandering.
Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat groendaken een zuiverende werking hebben voor zowel water als lucht. Groendaken zijn namelijk in staat om cadmium, koper, lood en zink uit water op te nemen. Daarnaast filtert het ook tegelijkertijd fijn stof en CO2 uit de lucht!
Beperkt last van overtollig water: door klimaatverandering heeft Nederland te maken met een toenemende wateroverlast. Helaas is er door de jaren heen een sterke afname geweest in het natuurlijke groen in het land. Dit betekent dat ons klimaat steeds minder in staat is om het regenwater geleidelijk op te nemen en vast te houden. Tegelijkertijd kunnen de riolen de aanhoudende regenbuien niet altijd even goed meer aan. Het gevolg is dat we een overbelast rioolstelsel hebben en vaker wateroverlast ervaren. Gelukkig kan een groendak verlichting bieden! De substraatlaag en de plantenwortels houden het opgevangen water namelijk vast en geven deze langzaam weer af. Uit onderzoek is gebleken dat een groendak jaarlijks 60% – 80% meer water vast houdt dan een bitumen dak! Hiermee verklein je de kans op wateroverlast op je eigen perceel en in je direct omgeving. Daarnaast draag je bij aan het ontlasten van het rioolstelsel.
Subsidie: een aantal gemeenten en waterschappen geeft subsidie als jij een groendak wilt aanleggen. Des te meer reden om een groendak door Excellent Roofing te laten plaatsen! Via deze link kun je eenvoudig controleren of jij in aanmerking komt voor een dergelijke subsidie. Of informeer direct bij je gemeente.

Als dakdekker in Amsterdam en omstreken met jarenlange ervaring bestaat er voor ons geen dak dat we niet kunnen omtoveren tot een groendak! Wil jij graag zorgen dat je een steentje bijdraagt aan de flora en fauna in Nederland?  

Neem dan contact met ons op!

Bedrijfsgegevens

Openingstijden

Maandag: 9:00 - 17:00
Dinsdag: 9:00 - 17:00
Woensdag: 9:00 - 17:00
Donderdag: 9:00 - 17:00
Vrijdag: 9:00 - 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Onze dakdekkers werken efficiënt, en zorgen altijd voor een eindresultaat van hoge kwaliteit.